Дербито Лудогорец - Левски противопоставя отборите в най-добра форма

Двата отбора в най-добра форма в Първа лига - Лудогорец и Левски - ще се изправят един срещу друг в дербито от 27-ия кръг на първенството. Двубоят на "Хювефарма Арена" в Разград ще се играе в сряда, 3 април, от 19:30 часа.

Шампионите са безгрешни през пролетния дял и записаха шест поредни победи в Лигата, за да поведат еднолично в класирането. Като се взема и краят на миналата година, "орлите" са в серия от осем поредни успеха за първенство. От своя страна Левски също се представя силно през пролетта и регистрира пет победи и едно равенство, като в тези мачове "сините" са допуснали само един гол и са в серия от пет поредни сухи мрежи.

Сега обаче за Левски за играчите на Николай Костов предстои тежко гостуване на стадион, на който те рядко постигат положителен резултат. Самият Костов заяви, че няма да пази играчите си за предстоящото дерби с ЦСКА в неделя. „Не можем да си позволим да запазваме никого. Предупредени са играчите, сигурно са предупредени и съдиите. Очаквам качествен футбол, защото Лудогорец притежават много интересни футболисти, които играят със самочувствие и са много креативни. Ние също имаме такъв тип играчи и затова се надявам на много интересен двубой“, заяви треньорът на Левски.

Неговият колега Георги Дерменджиев също изрази очакване за добър двубой. "Надявам се стадионът да бъде пълен и да стане добър мач. Мисля, че сме в добра кондиция и нямаме притеснения. Отборът е добре психологически, физически и технически, така че чакаме мачовете. Вярвам в българските съдии и мисля, че ще се справят с предстоящия двубой", сподели Дерменджиев.

Дербито в Разград ще бъде ръководено от най-добрия български съдия Георги Кабаков с помощници Мартин Маргаритов и Диян Вълков. За ВАР ще отговаря Георги Давидов, като той ще има двама асистенти - Валентин Железов и Георги Дойнов.

В сряда ще се изиграят още два мача от междинния кръг. От 17:00 часа ЦСКА посреща Локомотив Пловдив и при победа ще се изравни по точки с Лудогорец на първото място, преди срещата на "орлите" с Левски. Преди това, от 14:30 Крумовград приема Хебър.

Пълна програма за 27-ия кръг в Първа лига:

Вторник, 2 април

Етър - Арда 2:1

Славия - Пирин Благоевград 0:0

Сряда, 3 април

14:30 ч, Крумовград - Хебър

17:00 ч, ЦСКА - Локомотив Пловдив

19:30 ч, Лудогорец - Левски

Четвъртък, 4 април

14:30 ч, ФК ЦСКА 1948 - Ботев Враца

17:00 ч, Берое - Ботев Пловдив

19:30 ч, Черно море - Локомотив София. /БГНЕС