Дербито Манчестър Юнайтед - Ливърпул няма да се играе днес

Дербито от 34-и кръг на Премиършип между отборите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул няма да се играе днес. Това бе потвърдено и от двата клуба.

"След обсъждане между полицията, Премиършип, ръководството на стадион "Олд Трафорд" и клубовете мачът Манчестър Юнайтед - Ливърпул бе отложен от съображения за сигурност във връзка с днешната протестна акция. Сега заедно с Премиършип обсъждаме други дати за провеждането на този мач. Нашите запалянковци са запалени по Манчестър Юнайтед и ние напълно признаваме правото им на свободно изразяване на мнението и мирен протест. Въпреки това ни съжаляваме за провалената работа на отбора и действията, които подложиха на опасност други запалянковци, персонал и полиция. Благодарим на органите на реда за поддръжката и ще им помагаме във всички следващи разследвания", се казва в официалното заявление на Манчестър Юнайтед.

По-рано днес протестиращи фенове на Манчестър Юнайтед успяха да проникнат на стадион "Олд Трафорд" часове преди сблъсъка с Ливърпул. Двубоят бе предшестван от масов протест на запалянковците на Юнайтед, които не са готови да простят на семейство Глейзър за скандала с европейската Суперлига и искат от американската фамилия да продаде клуба. Феновете започнаха да се събират няколко часа преди мача, скандирайки "Искаме Глейзър да си тръгнат", "Глейзър вън" и пеейки песни на любимия си отбор. След това се случи нещо неочаквано и преодолявайки огражденията, около 200 запалянковци успяха да нахлуят вътре в стадиона през Южната трибуна. Manchester Evening News съобщава, че някои фенове са внесли сувенири, други фенски атрибути и факли. /БГНЕС