Дербито на Манчестър приковава погледите

Отборите на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити ще се изправят един срещу друг в голямото дерби от Висшата лига на "Олд Трафорд" в събота от 14:30 часа българско време. В началото на октомври двата тима играха на "Етихад", като тогава "гражданите" тотално надиграха своя съперник и спечелиха с 6:3, а нападателят на тима Ерлинг Холанд се отчете с хеттрик.

Сега ситуацията в двата тима е доста различна, като "червените дяволи" са в серия от осем поредни победи във всички турнири, а в последните си шест двубоя тимът е допуснал само един гол. Отборът на Пеп Гуардиола е по-колеблив, като преди няколко дни отпадна в четвъртфиналите на Карабао Къп след загуба от Саутхемптън, а в последния ден на миналата година загуби точки при домакинството си на Евертън във Висшата лига. Сити записа и поражение от Брентфорд у дома точни преди началото на Световното първенство в Катар.

Въпреки това Манчестър Сити заема второ място в класирането с 39 точки, пет по-малко от лидера Арсенал, докато Юнайтед са на четвърта позиция с актив от 35 точки. За Сити победата на "Олд Трафорд" е задължителна, за да не бъде допуснато допълнително изоставане от първото място, докато Юнайтед има нужда от точки в битката за класиране в топ 4.

"Трябва да сме смели, да вярваме на действията си и да играем нашата игра. Взехме си урока от последния мач със Сити, от тогава показваме голям прогрес. Трябва да продължим този процес", коментира мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг. "Формата на Манчестър Юнайтед не ме изненадва, те са Манчестър Юнайтед. Те са в позицията, в която трябва Юнайтед да бъде", каза неговият колега Пеп Гуардиола.

Манчестър Юнайтед ще бъде без контузените Диого Дало и Дони ван де Беек, а почти сигурно двубоя пропуска и нападателят Антони Марсиал, което означава, че най-вероятно намиращият се в страхотна форма Маркъс Рашфорд ще трябва да застане на върха на атаката. За Манчестър Сити извън сметките е централният защитник Илкай Гюндоган.

Мачът между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити започва в 14:30 часа българско време. /БГНЕС