Дерменджиев: Феновете ще мотивират максимално футболистите

Георги Дерменджиев ще се изправи срещу бившия си отбор в неделя от 17:30 часа на "Герена".

"Тези фенове ще накарат футболистите да имат по-голяма отговорност, защото когато играеш пред толкова много публика, трябва да бъдеш максимално мотивиран", заяви наставникът на Левски Георги Дерменджиев преди дербито с Лудогорец в неделя, предаде репортер на БГНЕС.

"Сините" посрещат лидера в класирането на стадион "Георги Аспарухов" в неделя от 17:30 часа в двубой от 25-ия кръг на Първа лига. Срещата ще бъде повторен дебют за новия треньор на "орлите" Стойчо Стоев. "В един отбор, когато има промяна с треньора, мотивацията е много по-различна. Аз лично не съм притеснен. Аз работя в Левски и искам Левски да постигне тези успехи, които аз съм ги постигнал. Винаги съм искал стадионът да бъде пълен. Тези фенове ще накарат футболистите да имат по-голяма отговорност, защото когато играеш пред толкова много публика, трябва да бъдеш максимално мотивиран. Всичко е възможно, но аз в този момент точките не ги броя. Аз ги познавам добре, знаете колко време съм работил с този отбор. Има малко футболисти, които не са били по мое време, така че аз мисля, че съм наясно с отбора на Лудогорец", коментира Дерменджиев.

"Имаме три поредни победи, но аз лично не мисля, че трябва да се заблуждаваме. Имаме много работа да свършим и наистина вече отговорността е в друга посока и си личи върху играчите, но мисля, че те ще свикнат с това", допълни треньорът на "сините".

"Много се дискутира около капитанската лента и аз не знам защо. Отборът си има капитан. Така че в близкото бъдеще до седмица или две, когато всички бъдат вече здрави и на линия, вие знаете, че всеки един отбор има първи, втори, трети капитан, всичко ще бъде ясно и ще се знае. Това решение се взима от съблекалнята с всички футболисти и треньори", каза още Дерменджиев.

Наставникът на Левски коментира и промените в ръководството, които бяха официализирани на Общото събрание на акционерите в сряда. "Това е най-положителното, което може да стане за Левски. От тук-нататък вече програмата, която стои пред Левски, трябва да се изпълнява". /БГНЕС