Дерменджиев: Националният стадион няма да е фактор в мача

Наставникът на Левски има много проблеми с контузени и наказани играчи преди дербито с Лудогорец.

"Левски е играл много отговорни мачове на "Васил Левски" и мисля, че няма да има много голяма разлика. Мисля, че нито за Левски, нито за Лудогорец ще бъде много голям фактор това, че ще играем на "Васил Левски", коментира наставникът на Левски Георги Дерменджиев преди дербито с Лудогорец в неделя, предаде репортер на БГНЕС.

Заради проблеми с тревната настилка на стадион "Георги Аспарухов" "сините" ще приемат лидера в класирането на Националния стадион в неделя от 19:00 часа в дербито от третия плейофен кръг на Първа лига, като при успех тимът на Дерменджиев ще се доближи на три точки от "орлите". "Играем мач за мач и накрая ще броим точките, но в тази ситуацията, в която сме, няма как да се откажем от челните позиции. Домът на Левски е Герена, но няма значение, това е Националният стадион, Левски е играл много отговорни мачове на "Васил Левски" и мисля, че няма да има много голяма разлика. Мисля, че нито за Левски, нито за Лудогорец ще бъде много голям фактор това, че ще играем на "Васил Левски".

Треньорът на Левски призна, че се надява да види доста различен отбор от онзи, който загуби от Лудогорец с 0:2 миналия месец. "Така или иначе по ред причини Левски ще бъде доста променен, така че наистина искам да го видя по-различен игрово. Ние имаме достатъчно играчи, които предполагам ще заменят тези, които няма да бъдат в игра. За Унтонджи контузията е доста сериозна, има отчупване, така че доста време ще му е необходимо. Ерекбулан има разтежение, което може би до една седмица може да отзвучи. Знаете за двамата, които са наказани и няма да играят, така че няма да бъде леко, но аз вече го казах, ние имаме достатъчно играчи, имаме и момчета от школата, които ще ги заменят. Наистина е сложно, но мисля, че хората, които ще влязат да играят ще заменят наказаните и контузените и ще се представят добре", коментира Дерменджиев.

Наставникът на "сините" сподели разочарованието си от наказанието на десния бранител Живко Миланов, който ще пропусне мача, след като отправи неприличен жест към феновете на Черно море по време на срещата между двата тима миналия уикенд. "Едно наказание, което е извън играта и което не е добре за един капитан". /БГНЕС