Дерменджиев: Победата срещу ЦСКА е важна за самочувствието на играчите

„Победата срещу ЦСКА е важна за самочувствието на играчите“, отбеляза треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев на пресконференция преди последния мач от група Н в Лигата на конференциите срещу Нордселанд. Срещата е в четвъртък от 19.45 часа на стадион "Хювефарма Арена" в Разград.


"Отборът е изморен и психологически, и физически в края на годината, но мисля, че играчите ще се справят“, каза още той.

„Има контузени, трябва да видим кои ще се справят и утре ще определим кои могат да играят. Нордселанд е много добър отбор. Физически здрав и обигран отбор. Мачът ще бъде тактически и от двата отбора, надявам се ние да спечелим. Отборът доста узря и разбра как трябва да се играят мачовете, за да се печелят", допълни Дерменджиев.

Защитникът Георги Терзиев определи утрешният мач срещу Нордселанд се явява като най-важния за отбора, тъй като при победа "орлите" ще продължат към елиминациите в турнира Лига на конференциите напролет.

"Настроението е добро. В един отбор, когато има положителни резултати, всичко е добре. Сега всеки мач си има своята тежест. Но в момента утрешният се явява най-важен, защото знаем, че при победа продължаваме в Европа.

Имам мачове, в които съм играл като десен бек в Лудогорец и Черноморец. По-важно обаче е, че като влезеш да си свършиш работата и да бъдеш полезен на отбора да постигне успехи.

Ние сме професионалисти. Това е нашата професия и в края на сезона физическата и емоционалната умора се насъбира. Преди важни мачове като с ЦСКА и утрешния, нагласата преди двубоя е от голямо значене. Всички знаем какъв е зарядът и всичко оставало е на заден план. От нас се изисква утре да спечелим", заяви Терзиев. /БГНЕС