Дерменджиев: Решението за тримата футболисти е на всички в клуба

Треньорът на Левски заяви, че до края ще се дават повече шансове на играчите от школата на клуба.

Наставникът на Левски Георги Дерменджиев разкри, че решението Давид Яблонски, Жерсон Кабрал и Милош Цветкович да не играят повече за "сините" е взето от всички в клуба и до края на сезона ще се дават шансове на футболисти от школата на тяхно място, предаде репортер на БГНЕС.

Вчера от Левски обявиха, че договорите на тримата няма да бъдат подновени и те няма да играят повече за клуба, а днес Дерменджиев разясни ситуацията с тях. "Всичко е ясно, просто няма да им бъдат подновени договорите, което означава, че аз като треньор няма да ги ползвам. Това са играчи, които са играли за Левски и все още са с договори. Тези момчета са правили всичко възможно да помогнат на Левски, трябва да бъдем позитивно настроени и няма смисъл да говорим за тях в минало време. Това не са крути мерки, това е решение на клуба и мисля, че посоката, която е определил клубът още в началото с новото ръководство, се следва програмата. Решението е на всички. Казахме, че като политика ще трябва да видим и тези деца от школата, така че ще има играчи", коментира треньорът на Левски преди мача с Черно море в неделя.

Дерменджиев разкри, че вече е разговарял с новия главен скаут на клуба Богдан Патрашку. "Аз го познавам, разговарял съм с него вчера, така че всичко е в рамките на нормалното, мисля, че дори закъсняхме с тази позиция на човек в клуба".

Наставникът на "сините" коментира и предстоящия двубой с "моряците", които вчера загубиха от Ботев Пловдив на четвъртфиналите на Купата на България след изпълнение на дузпи. "При всички случаи тази загуба поне някакъв процент психологически няма да бъде добре за Черно море, но това е отбор, който има достатъчно добри играчи, които ще заместят тези, които няма да играят и аз мисля, че няма толкова голямо отражение тези 120 минути. Всеки противник е различен и когато завърши мача, можем да говорим и правим много анализи. Ние видяхме, че срещу Ботев, че имахме малко голови възможности и се надяваме във Варна да имаме повече", каза той.

Лески гостува на Черно море в мач от втория плейофен кръг на Първа лига, който ще се играе на стадион "Тича" във Варна в неделя от 17:30 часа. /БГНЕС