Дерменджиев: Ще подходим внимателно към мача със Славия

Наставникът на Левски разкри, че новото попълнение на "сините" Еркебулан Сейдахмет няма да играе в мача със Славия.

"Славия по принцип е труден съперник за Левски и ние ще подходим много внимателно към този мач", обяви наставникът на "сините" Георги Дерменджиев преди столичното дерби между двата тима в неделя, предаде репортер на БГНЕС.

"Белите" приемат своя съперник на Националния стадион "Васил Левски" в неделя от 17:30 часа в мач от 24-ия кръг на Първа лига. "Най-старото дерби. Отборът се подготвя нормално. Славия по принцип е труден съперник за Левски и ние ще подходим много внимателно към този мач. Ние се насочваме към Славия и след това към мача с Лудогорец. Все още е рано да се каже кои играчи няма да бъдат в състава. Тези, които имат болежки, имаме още малко време за тях и тогава ще уточняваме кои ще бъдат в групата", коментира на днешната пресконференция Дерменджиев.

Треньорът на "сините" няма да може да разчита на капитана си Иван Горанов, който е наказан за тази среща. "Надявам се Нганиони да успее да замести Горанов. Щом е в Левски, той е добър футболист и ние ще разчитаме на него", обясни той.

Дерменджиев изтъкна, че няма да позволи на неговите възпитаници да изпадат в еуфория заради победата в голямото дерби с ЦСКА миналата седмица. "Още след мача с ЦСКА казах на футболистите, че това е един важен мач, който те спечелиха, но с него не завършва първенството".

Наставникът на Левски призна, че двубоят със Славия идва твърде скоро за новото попълнение на тима Еркебулан Сейдахмет. 19-годишният национал на Казахстан дойде на "Герена" под наем от руския УФА до края на сезона, като "сините" имат опция за закупуване на фланговия футболист. "Наистина е рано да очаквате да го видите. Това момче го познавам. Случи се в последния момент. Приоритет е винаги да се вземе футболист, който може да бъде полезен на Левски", коментира Дерменджиев. /БГНЕС