Дерменджиев: Собствениците на Лудогорец ще коригират отстъплението и отборът отново ще играе в ШЛ

Собствениците на Лудогорец ще коригират отстъплението и отборът отново ще играе в Шампионската лига. Това заяви новият старши треньор на българския шампион Георги Дерменджиев, който утре вечер, 26 октомври, ще направи повторен дебют начело на „зелените“ при гостуването на Фенербахче в Лигата на конференциите. Двубоят в Истанбул започва в 19:45 часа наше време.


„Господин Исмаил Картал е създал един отбор на много високо ниво на европейско ниво и неслучайно Фенербахче има 19 поредни победи. Винаги е добре като се играе срещу толкова добър отбор с такива добри футболисти. Винаги съм искал моят отбор да играе срещу силен съперник, така се калява. Искам тези момчета да играят срещу Фенербахче, защото направиха много добър мач с Аякс. Знам, че ще е трудно. Фенербахче надиграва всичките си съперници. Ще бъда доволен от равенство. То ще допринесе на играчите, точката ще е добре, защото има още време, Лудогорец може да е втори“, започна той.

„И двата мача са добри и имат място за сравнение. Този мач ще остане в историята. Надявам се този и следващият да останат в историята“, каза наставникът на „орлите“ по отношение на дебюта от първия си престой, който започна с гостуване на Партизан в Белград, и продължи:

„Лудогорец е един изключително добре структуриран отбор. Има собственици, на които принадлежи, те са го създали. Лудогорец игра в групова фаза на Шампионска лига, сега има отстъпление, което съм сигурен, че собствениците ще коригират и Лудогорец отново ще е в Шампионска лига“, категоричен бе наставникът, за когото това ще бъде трети престой в Разград.

„Играчите трябва да си повярват, че имат качество и смятам, че това ще стане с времето. Фенербахче наистина има много силни футболисти и си личи от позицията им. Ще има определен тактическа постановка, дано да имаме успех. Щабът ми още се оформя. За два дни няма как да се случи максималното, защото има треньори, към които съм се насочил, но са заети и няма как да се освободят. За момента в щаба е Светослав Дяков, новото име е Здравко Здравков, следващата седмица ще има още нови“, добави специалистът.

„Доволен съм, че са избрали мен, не знам дали е имало други кандидати, знаете как се вадят кестените. Аз съм изключително лоялен към Лудогорец, така че ще направя всичко възможно този отбор да е на мястото, на което е бил“, завърши Дерменджиев.

На пресконференцията бе и Антон Недялков. „И аз съм на мнение, че на отбор като Лудогорец не му приляга да губи с 1:7. Това е срамно, вече е в миналото. Надяваме се да се представим добре срещу Фенербахче. Знаем какви фенове имат. Излизаме да се забавляваме. Фенербахче има невероятни футболисти, с класа. Надявам се да се представим добре срещу тях и да ги затрудним“, започна той.

„Доста време бях извън терените и една такава контузия е доста тежка за приемане. На 90% съм възстановен. Имам леки болки, но те са бели кахъри. С тренировките и мачовете ще бъда отново това, което трябва. Имах достатъчно време да гледам, да наблюдавам, да видя къде могат да се подобрят нещата. Мисля, че с моето присъствие мога да помогна на отбора да е по-спокоен и се надявам това да се случи“, сподели още Недялков.

„Много голям стимул е да видиш, че някой те подкрепя. Искаш да се докажеш, да покажеш, че твоята народност те задължава да се представиш с чест и достойнство и се надявам утре да го зарадваме. Не съм пророк, не знам на кое място ще завършим. Надявам се да се класираме към следващата фаза“, завърши обнадеждено защитникът на Лудогорец. /БГНЕС