Дерменджиев: Това са мачовете, които каляват

Това са мачовете, които каляват. Това заяви старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев след драматичната победа на разградчани над Спартак Търнава с 2:1 като гост. Успехът запази шансовете на българския шампион да излезе от групите в Лигата на конференциите, а в герой за тима се превърна нападателят Матиас Тисера, който се разписа в добавеното време на срещата.


„Един много добър мач. Поздравих футболистите за волята, която показаха, за интелекта, с който изиграха целия мач. Имахме доста ситуации. Почти ние дирижирахме мача, с редки атаки на противника. В крайна сметка, победата е наша“, започна Дерменджиев.

„Имахме много ситуации, но съм реалист и знам, че това, което е във вратата, това е гол, независимо в коя минута. Този резултат нас ни задоволява“, каза още той и продължи относно пропуска на Оливие Вердон от дузпа, малко преди победния гол на Тисера. „Има си хора, които изпълняват дузпи и Вердон беше първият човек. Изненадан съм от резултата. Не очаквах да се получи такъв разгром за Фенербахче, но в крайна сметка това е футболът и ние го приемаме”, добави наставникът на „орлите“ и по отношение на другия резултат в групата – разгромното 6:1 в полза на Нордшеланд срещу фаворита Фенербахче.

„Това са мачовете, които каляват. Ние си играем мач за мач. Нас ни интересуваше тук да спечелим и сега с Нордшеланд отново ще излезем за победа. Мисля, че нивото на Спартак Търнава в момента е по-добро (б.ред - в сравнение с мача в Разград)“, завърши наставникът на Лудогорец. /БГНЕС