Дерменджиев: В такъв мач няма фаворити

Наставникът на Левски Георги Дерменджиев счита, че няма фаворит в утрешното дерби с ЦСКА.

"В един такъв мач няма фаворити. Отборите достатъчно добре са натренирани, знае се каква е цената на мача, така че мисля, че физически и двата отбора ще бъдат на добро ниво", заяви наставникът на Левски Георги Дерменджиев преди дербито с ЦСКА в събота, предаде репортер на БГНЕС. Двата тима ще се изправят един срещу друг утре от 17:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в най-интересния двубой от четвъртия плейофен кръг на Първа лига.

"Сините" загубиха от лидера Лудогорец в последния кръг и трябва да гонят задължителна победа срещу "армейците", ако искат да остана в борбата за титлата. "Не мисля, че мача с Лудогорец беше пораженчески, мачът беше добър за нас. Вярно е, че имаме проблеми с контузени и наказани играчи. Някои се връщат, така че ще има 11 човека на терена. В един такъв мач няма фаворити. Отборите достатъчно добре са натренирани, знае се каква е цената на мача, така че мисля, че физически и двата отбора ще бъдат на добро ниво. Отборът на ЦСКА ще бъде много концентриран, мачът с Ботев няма нищо общо, мисля, че дори го бяха подценили малко и затова така влязоха в мач, но срещу нас мисля, че психологически ще бъдат по друг начин настроени. Аз искам играчите да излязат, да бъдат много концентрирани и да играят това, което могат. Искам да зарадваме феновете с добра игра", каза Дерменджиев.

"Любо е добър треньор, той умее добре психологически да въздейства на играчите, също така да им намери точните позиции. Мисля, че има и ясна изразена визия какво иска от отбора. Качеството на игра на ЦСКА е значително подобрено, така че трябва да направим един добър и зрелищен мач", допълни треньорът на Левски.

Дерменджиев коментира и думите на Любослав Пенев, че някои отбори в топ 6 са се съюзили в заговор срещу ЦСКА. "Няма как да участваме в такива заговори, това не е съвместимо с името Левски. Ние играем за себе си, играем мач за мач, имаме контузени и наказани играчи, не сме дори говорили срещу съдиите защо са наказани, защо не е свирена дузпа. Искаме да изиграем мачовете, които остават, на едно добро ниво и тези момчета, които влязат да играят, да играят на едно добро ниво", каза той.

Дерменджиев разкри, че списъкът с контузени играчи в лагера на Левски се запазва и допълни, че вратарят на тима Николай Михайлов ще остане в отбора. /БГНЕС