Десет от Славия спряха победния път на Лудогорец в Първа лига

Славия надигра Лудогорец с минималното 1:0 у дома в последен двубой от 8-ия кръг на Първа лига.

Воденият от Златомир Загорчич тим стигна до победата в началото на втората част, когато Тони Тасев се разписа със страхотен удар извън наказателното поле, който не остави шансове на стража на шампионите Серджио Пад. „Белите“ играха повече от половин час с човек по-малко на терена след изгонването на Мартин Георгиев. До директния червен картон се стигна след намесата на Системата за видеоповторение (ВАР), след като Георгиев закачи опасно Бърнард Текпетей, който получи жълт картон за реакция след влизането на футболиста на домакините.

Славия нанесе първа загуба на Лудогорец от началото на първенството.

Въпреки това, Лудогорец не успя да се добере до изравнителен гол, а можеше да инкасира и втори при една грешка в отбрана на Сисиньо. Българският национал не успя да изчисти топката, която попадна в крака на резервата Радослав Кирилов, който напредна и стреля в напречната греда. При добавката Пад бе на ниво и успя да избие. С успеха си Славия вече поделя първото място в класирането с отбора на Ботев Пд, изпреварвайки Лудогорец, който допусна първо поражение в елита след пет последователни победи. В следващия кръг „белите“ гостуват на Локомотив София, докато „зелените“ са домакини на Ботев Враца.

"Не сме надиграли Лудогорец, много повече владееха топката. Представихме се добре, дисциплинирано и имахме търпение. Говорихме си, че ще имаме положения на контра. Вкарахме гол по този начин, след това запазихме резултата и спечелихме двубоя. Когато се трупат победите, е нормално и футболистите да си повярват. Колективът спечели мача, малките показаха добра игра. Няма какво да съжаляваме, в играта има и пропуски. Най-важно е, че вкарахме един гол повече и победихме“, сподели след успеха Загорчич.

"Играем мач за мач, нямаме приоритети. Следващият ни противник е Марица. Ще дадем всичко от себе си, за да се класираме за следващия кръг на турнира за купата. Всичко зависи от футболистите. Искаме постоянна дисциплина. Спазва се това и нещата се получават. Винаги може и повече. По този начин трябва да мислим за по-нататък. Винаги трябва да даваме всичко от себе си. В този мач имаше много ситуации, от които не съм доволен. Ще ги коментираме. Не искам никой да се предава в определени моменти. На всеки се случва да греши“, завърши той. /БГНЕС