Дешамбо води с един удар на Шефлър след откриващия ден на Мастърса

Брайсън Дешамбо има аванс от един удар пред Скоти Шефлър след откриващия ден на престижния голф турнир Мастърс, който се провежда по традиция в Огъста, Джорджия. Първият ден бе повлиян от дъжд, който отложи програмата, а Рори Макилрой направи смесен старт на кампанията за оформяна на Кариерен шлем.


Дешамбо направи пет бърдита в рамките на шест дупки за -7 под пар 65 на Огъста Нешънъл. Началото на играта бе забавено с два часа и половина заради дъжд през нощта и опасността от гръмотевици. Шампионът на Ю Ес Оупън 2020 първоначално имаше преднина от три удара пред най-близкия преследвач – Дани Уилет, който отбеляза първия си старт от септември насам с кръг от 68. Уилет обаче бе изпреварен от Шефлър, който направи брилянтен първи кръг без нито едно боги. Шефлър, който се опитва да облече Зеленото сако за втори път в последните три години, бе в една и съща група с Макилрой – северноирландецът направи най-добрия си откриващ кръг в Огъста от 2018-а насам, но въпреки това е на шест удара от първото място.

Действащият шампион Джон Рам нямаше ден и записа кръг от 73 удара. Той се опитва да стане първият голфър, който защитава короната си след легендата Тайгър Уудс, който бе на -1 при пет оставащи дупки до края, когато играта бе прекъсната заради тъмнината.

Първият кръг вече бе подновен, като Дъстин Джонсън, Колин Морикава и Томи Флийтууд имат по осем дупки за довършване. Вторият кръг стартира преди около половин час, като се очаква турнирът да върви по график, навлизайки в уикенда. /БГНЕС