Дешан: Англия е супер отбор, имахме късмет

Селекционерът на Франция Дидие Дешан призна, че световните шампиони са имали късмет при победата над Англия с 2:1 в последния четвъртфинал от Световното първенство в Катар. Англичаните изпуснаха късна дузпа и така "петлите" ще продължат защитата на световната си титла срещу Мароко.

"Това е великолепно, много голям мач. Играхме срещу супер отбор на Англия, който е силен физически и технически. За играчите е страхотно отново да са в полуфиналите. В такива моменти ми се иска времето да спре за малко", коментира Дешан след успеха, дошъл след голове на Орелиен Чуамени и Оливие Жиру. "Тази вечер ще се насладим на постигнатото. Имахме известна доза късмет, въпреки че направихме две дузпи. Запазихме преднината си със сърце и характер", допълни Дешан.

"Ще се подготвим старателно за следващия мач. Мароко заслужава похвали. Може би не се очакваше те да са в полуфиналите, но те са допуснали само един гол, така че представянето им не е изненада", каза още треньорът на Франция.

"Бяхме наясно какъв потенциал има този млад тим на Англия. Те имат всичко, но ние изиграхме солиден мач", сподели авторът на победния гол Оливие Жиру. "Опитахме се да ги нараним на контраатака. Спечелихме с нашата психическа устойчивост. Не трябва да спираме да вярваме. Гризман направи страхотно центриране за гола", добави нападателят. /БГНЕС