Дешан: Бензема се подобри в различни аспекти от играта

Дидие Дешан похвали Карим Бензема, след като нападателят бе с ключова роля при триумфа на Франция в Лигата на нациите.

Дидие Дешан.

Той реализира изравнителния гол при успеха над Испания с 2:1, който донесе трофея на световните шампиони, като селекционерът на „петлите“ бе щастлив от представянето на нападателя. „Карим е ключов играч и доказа в два мача, че има много очевиден талант. Той се подобри в различни аспекти от играта, клиничен е, играе своята роля при изграждането на атаките“.

Нападателят на Реал Мадрид Бензема бе със забрана да играе за националния отбор в продължение на пет години, но бе повикан обратно в селекцията от Дешан преди Евро 2020. Той се представи впечатляващо във Финалната четворка в Лигата на нациите в Италия, като върна гол за Франция при обрата срещу Белгия с 3:2 в четвъртък и възстанови паритета в неделя вечер.

От лична гледна точка, той вече не е същият човек, той узря. Карим е на най-високото ниво от дълго време вече и съм щастлив, че празнува тази вечер с Франция“, завърши Дешан.

Луис Енрике заяви, че е горд от тима на Испания въпреки поражението от Франция с 1:2 във финала на Лигата на нациите.

„Ла Фурия Роха“ поведе в сблъсъка на „Сан Сиро“ в Милано чрез Микел Оярсабал, но отстъпи след попаденията на Карим Бензема и Килиан Мбапе. Мачът можеше да влезе в продължения, но в края стражът на „петлите“ Юго Лорис се отчете с добри спасявания.

Луис Енрике.

Знам, че успяхме да спечелим срещу европейските шампиони и да бъдем почти равностойни на световните шампиони, така че за играчите и отбора това е добре. Това, което е важно, е отборът да запази своя характер и воля за победа“, сподели селекционерът на испанците.

Решителният гол на Мбапе падна след съмнително положение за засада, което бе потвърдено след намесата на ВАР. Въпреки това, Енрике предпочете да не насочва гнева си към главния съдия Антъни Тейлър, а да се концентрира върху позитивното представяне на своя отбор.

Нямаме най-добрата гледна точка на терена като треньори, но мисля, че решението беше трудно. Не искам да говоря за него. Свикнал съм да не коментирам съдиите и да се концентрирам върху това, което мога да контролирам. Треньор съм от десет години и никога не съм говорил за реферите. Нямам какво да кажа, концентриран съм върху това отборът да играе по възможно най-добрия начин и да приема победи и загуби“, завърши той. /БГНЕС