Дешан: Това е най-тежката група, трябва да сме готови

Дидие Дешан иска отборът му да е подготвен за битките с Германия и Португалия.

"Това е най-трудната група, но ние трябва да приемем жребия и да сме готови за първия си мач", коментира селекционерът на Франция Дидие Дешан след тегленето на жребия за финалите на Евро 2020 миналата вечер. Световните шампиони попаднаха в една група с европейските шампиони Португалия и предишните световни шампиони Германия, както и победителя от плейоф А (Исландия, България, Унгария, Румъния).

"Групата е тежка, но мисля, че Йоаким Льов и Фернандо Сантош ще кажат същото. Най-тежката група, но ние трябва да приемем жребия. Ще трябва да сме готови за началото на турнира, защото в първия мач играем с Германия в Мюнхен, те ще бъдат домакини. Тези два отбора имат много качества и силни резултати напоследък. Все още не знаем кой е третият ни съперник, но вече сме наясно с класата на другите два и можем да се подготвим за тези мачове", сподели Дешан.

Треньорът на Германия Йоаким Льов от своя страна изрази радост, че отборът му е попаднал в тази група. "В първия момент изпитах радост, защото това ще са най-интересните мачове. Ще играем срещу действащия световен и действащия европейски шампион. Мисля, че играчите ще чакат с нетърпение тези мачове. Разбира се, че това е групата на смъртта. Всеки отбор в групата трябва да даде максимума от себе си, ако иска да продължи напред. Но мисля, че тези мачове ще бъдат едни футболни фестивали. Освен това играем в Германия, което чакам с нетърпение", каза Льов. /БГНЕС