Десислава Атанасова: Нужно е редовно правителство, търпението се изчерпва

Всички други, които се обявяваха за наша алтернатива, очевидно не са такава. Не са в състояние да поемат никаква отговорност. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде репортер на БГНЕС.

„Вече имаше две възможни за съставяне на правителство – и през април, и през юли. Търпението на българите ще се изчерпи, те искат стабилност и сигурност. Единствено ГЕРБ е доказала, че може да я осигури“, коментира Атанасова настоящата политическа ситуация в страната, както и все по-намаляващата възможност за излъчване на кабинет от 46-ото Народно събрание.

Хипотезата за избор на експертно правителство с кратък хоризонт до пролетта, Десислава Атанасова коментира така: „Редовно правителство се избира за 4-годишен мандат, не с някакви други срокове, визирани в някакъв проект на решение. На България ѝ нужно редовно правителство, което да взема решения и носи отговорност. Предстоят не само тежки крези, които очевидно служебното правителство не може да управлява. Предстои да се изработи гласува и бюджет за следващата година, както и много друго въпроси, които служебното правителство не е добре да прави, защото след това не е ясно кой ще носи отговорност“.

За евентуални нови предсрочни парламентарни избори тя заяви: „ГЕРБ винаги участва на избори с една единствена цел – повече доверие от повече български граждани. Победа, това е целта ни“. /БГНЕС