Десислава Атанасова: Промяна има, но тя не е за добро

Ситуацията в цялата държава е безпрецедентна. Вече сме в средата на февруари, а още няма приет бюджет. Общините най-добре разбират това. Предлага се бюджет на второто тримесечие на 2022 година. През последните 12 години такова нещо не е имало. Промяна има, но тя не е положителна. Правителството има подкрепата единствено на африкански лидери.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на среща с актива на партията в Разград преди частичните местни избори, които ще се проведат в пет кметства в областта следващата неделя, 27 февруари.

На фона на цялата сбъркана бюджетна политика, единственото, което „хваща дикиш” са медийните балкони, които се пукат ден след ден на Бойко Рашков. Стана ясно, че 2020 година подслушвания не е имало, заяви Атанасова.

Хората няма да живеят по-добре, защото ежедневно усещат колко е инфлацията, Кирил Петков излъга за плана за развитие. Изпратеният в Брюксел план е планът на служебното правителство, каза още Десислава Атанасова и продължи:

Няма да има метро в София, но щяло да има двуетажни влакове. За това няма да има изграден релсов път. Няма да има компенсация за енергетиката и ред други авантюри. Цената, която ще се плати, ще се плаща от всички нас. Това правителство и управление бих го нарекла Франкенщайново – без общи цели, без програма за управление.

Затова аз ви призовавам следващата седмица, когато ще се състоят местни избори, да покажем, че не искаме промяна – такава, каквато ни я представят управляващите, да покажем, че ГЕРБ го има и никой не може да ни изчегърта, призова Десислава Атанасова.

От своя страна лидерът на партията Бойко Борисов коментира, че автомагистрала "Хемус" няма да стане никога, ако не се върне ГЕРБ. Програмата се прекръсти на региони в застой, каза още той. /БГНЕС