Десподов: Имам планове в главата, но съм изцяло фокусиран върху Лудогорец

Имам планове в главата, но съм изцяло фокусиран върху Лудогорец. Това заяви нападателят на българския шампион Кирил Десподов, който получи наградата си за Футболист на годината на официална церемония в Гранд Хотел Милениум София, предаде репортер на БГНЕС. Крилото на „зелените“ пребори конкуренцията за първото място в престижната класация на Мартин Камбуров (Берое) и Георги Йомов (ЦСКА).

Кирил Десподов.

Той бе категоричен, че очакванията сега към него са по-големи. „Да, Вие сте хората, които ни критикувате, които ни помагате при добри мачове. Очакванията са много по-големи, очаква се да си още по-добър, това не ме притеснява, а ми дава мотивацията да се представям по-силно. Трябва да има силна конкуренция, не трима човека да се борят за наградата, а 13. Много е важно за националния отбор, за развитието на българския футбол. Всяка една награда е специална за мен, може би изминалата 2021 година направих неща, които не бях правил досега. Спечелих трофеи, мисля, че се представих на много добро ниво в България и в Европа, представянето ми беше на високо ниво. Конкуренция имаше и тази година, но съм радостен, че успях да спечеля първото място. Ние сме винаги максималисти, винаги имам цели и искам да печеля награди. Всяка една награда е важна, но ако прекалено много мислиш за нея, нещата не се получават“.

На въпрос на БГНЕС относно това какви са амбициите му освен спечелването на домашен дубъл с Лудогорец, Десподов отвърна: „Купа и титла са нашите цели до края на първенството, след това имаме други цели, които ще гоним на всяка цена. Имам планове в своята глава, но съм изцяло фокусиран върху това да спечелим купата и шампионата, след това ще се прецени, но не всичко е на всяка цена“. „По принцип, не искам да коментирам ЦСКА и Левски. Успях да гледам първото полувреме, тежки условия и за двата отбора, не мисля, че е коректно да коментирам други отбори. Определено и двата отбора са доста израснали и по-силни от миналата година, това е много радостно за нас, защото имаме силна конкуренция, която ни преследва. Сега предстои дерби в неделя с Левски, надявам се на хубав мач и победа“.

На въпрос на БГНЕС дали тежките условия или подценяване са били причина за трудния успех над Ботев Враца с 2:1, той сподели: „Условията бяха много тежки, на терена всичко беше кал, просто се изравниха силите. Нямаше никакво подценяване, знаехме, че трите точки са много важни, сами видяхте как се радвахме като малки деца“. "Надявам се да стане хубав мач, голово шоу и да победим. Относно мачовете за Купата, радвам се, че се паднахме с Левски, силен отбор, ще ни се противопоставят – останаха само силни отбори, така че ни чакат тежки мачове“, добави крилото за БГНЕС на въпроси относно предстоящите двубои с Левски за първенство и купа.

Да, работихме, направихме добра подготовка, мисля, че добре се напаснахме с треньора, надявам се да се подобраяме още в положителна насока и да растем нагоре. Послание не, просто ще кажа, че съм против насилието, против войната, но не съм в тази сфера, не съм политик. Не е хубаво и приятно за никого, имаме украинец в отбора, виждам, че не е същият като преди. Подкрепа, това е, което мога да кажа“, завърши Десподов по отношение на войната в Украйна. /БГНЕС