Десподов: Не знам кои "разбирачи" коментираха, че ще се разхождаме на финала, това е несериозно

"Не знам кои "разбирачи" коментираха преди финала за Купата на България, че ще се разходим срещу ЦСКА 1948, за да ни дадат те победата в мача за първенство в неделя. Това е крайно несериозно. Не знам как можеш да обясниш на 25 човека в съблекалнята, че трябва да се разходят. Това може да се случи в друг отбор, аматьорски, но ние сме професионалисти - от чистачката до ръководството. Всеки от нас има его, самочувствие и иска да печели", обяви звездата на Лудогорец Кирил Десподов, след като беше награден за най-добър футболист на месец март, както и за играч на 23-ия кръг от efbet Лигата. Тогава той вкара хеттрик за "орлите" при обрата срещу Черно море с 3:2, което остави тима на малка разлика зад ЦСКА в онзи момент.


"Благодаря за двете отличия. Те са индивидуални, но и отборни, тъй като няма да са възможни без усилията на целия тим. Изключително щастлив съм, че нашият труд се възнаграждава. Изключително съм доволен, че се възнаграждават нашите усилия и се надявам накрая да празнуваме с шампионската купа. Радвам се, че помогнах на отбора с моите голове и асистенции", обърна се към медиите капитанът на "орлите".

"Стигна се до този финал на сезона, защото загубихме много точки срещу по-скромни отбори, без да подценявам никого. Не бива да се подценява и отбора на ЦСКА, който е много силен и направи отличен сезон. Но вината да се решава всичко в последните три мача е основно в нас. Това ще ни направи изключително мотивирани, защото ни предстоят три финала", продължи Десподов

"Ние сме готови за всичко. Добре е да играеш под напрежение. Нямаш право да се отпускаш. Всеки отбор може да ни вземе точки, но вярваме в себе си. Знаем, че ако сме концентрирани и мотивирани, ще победим. Всички осъзнават, че ни предстоят 3 финала", завърши футболистът на "орлите".

Неговият съотборник Спас Делев бе награден за играч на 24-ия кръг на efbet Лигата, когато отбеляза две попадения за успеха на Лудогорец над Хебър с 3:1 в Пазарджик. "Благодаря за наградата. Тя ти дава самочувствие да продължиш да работиш по същия начин", каза Спас Делев на пресконференцията.

"Ние имаме повече мачове от конкурента ни през сезона. Получиха се и някои контузии, които ни попречиха да играем във всички мачове с най-добрия състав. В последните кръгове всеки отбор ще се бори за собствените си цели, но ние ще дадем всичко от себе си, за да спечелим титлата", каза още нисичкият нападател. /БГНЕС

Категории:

Тагове: