Десподов стана шампион с ПАОК след успех над градския съперник Арис

Българският национал Кирил Десподов стана шампион на гръцката Суперлига с отбора на ПАОК.

В мач от последния кръг на плейофите тимът на Футболист номер 1 на България за 2023 г. се наложи над градския съперник Арис с 2:1 като гост.

На стадион "Клеантис Викелидис" Десподов и компания изстрадаха безценния успех, който им донесе шампионската титла. Брандън Томас откри за гостуващия състав след точно половин час игра след асистенция на Андрия Живкович. Домакините изравниха в началото на второто полувреме чрез Лорен Морон, преди Тайсон да върне аванса на ПАОК след силен шут. Десподов се появи от пейката в 66-та минута и имаше една ситуация, в която не успя да овладее топката в опасна близост до противниковата врата.

До края Арис търсеше изравнителния гол, с който щеше да развали празненствата у градския съперник. Гостите останаха в намален състав след втория жълт картон на Янис Михайлидис, а дълбоко в добавеното време буквално оцеляха след едно центриране в наказателното поле, което бе засечено от играч на Арис, но топката мина покрай вратата на Доминик Котарски.

Така капитанът на националния отбор стана шампион и в Гърция, след като вече триумфира с титлата в България с екипа на Лудогорец. За ПАОК, който завършва с две точки пред втория АЕК Атина в крайното подреждане, това е четвърта титла на страната и първа след сезон 2018/19. ПАОК бе неизменно втори в три от предишните четири кампании. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон
Рекламна кампания