Дет метъл групата Омикрон няма да променя името си

Казват, че няма лоша реклама – това е основната причина белгийската дет метъл група Омикрон категорично да не искат да променят името си, въпреки че е идентично с новия щам на коронавируса.

Основателят и китарист на групата, Филип Дело, казва, че не могъл да повярва, когато новият щам на вируса се появил във вестникарските заглавия. Групата се събрала на среща и членовете й дълго обмисляли дали да променят името си. Обаче решили да го оставят с надеждата, че повече хора ще слушат музиката им и така ще преодолеят негативния смисъл на думата „Омикрон“.

„Следващата година ще излезе новият ни албум“, разказва китаристът. „Ние бяхме първи тук, а не щамът. Вниманието към групата е готино, но не искаме хората да си мислят, че използваме болестта, за да си правим реклама“.

Името на групата всъщност е измислено преди пет години, когато основателят й вижда статия за съзвездието Омикрон. "Имам нещо нездравословно за извънземните и вселената. Първият ни албум е концептуален албум за извънземните, които превземат планетата, и представя борбата на хората с тях. Това е нещо като филм в музикална форма."

Сега новият щам натоварва групата с нови отговорности. „Всички познаваме хора, които са боледували, и всички познаваме семейство, което е загубило някого“, каза той.

Щамът Омикрон бе открит за първи път в Южна Африка в края на миналия месец. /БГНЕС