Дете на 4,7 г. е в тежко състояние след инцидент в ромската махала в Благоевград

В критично състояние, с опасност за живота, е детето, което днес е пострадало в ромската махала в Благоевград. Това съобщи на извънреден брифинг директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" д-р Валентин Димитров, предаде репортер на БГНЕС.

"В 17.15 ч. детето постъпва при нас с тежки изгаряния. Настанено е веднага в шокова зала. В момента колегите работят и са под напрежение. Детето е в критично състояние и с опасност за живота", допълни д-р Димитров.

Детето не е придружавано от никой роднина по време на транспортирането му от Благоевград към "Пирогов".

"Изгарянията на детето са тежки и са навсякъде", допълни директорът на болницата.

Д-р Валентин Димитров, директор а УМБАЛСМ "Пирогов"

Той не може да каже с какъв процент изгаряния е детето. "В момента колегите се борят за живота на това дете, така че всички тези останали информации ще бъдат евентуално утре, когато вече имаме някаква визия. Сега важно е да оцелее", заяви директорът на "Пирогов".

Той не може да отговори дали става въпрос за битов инцидент. "Нямаме информация, чисто само от медицинска гледна точка мога да ви дам информацията, която имаме, че нещата са тежки", подчерта Димитров.

БГНЕС припомня, че момченце на 4.7 г. е с тежки изгаряния след инцидент в ромската махала на Благоевград.

Инцидентът с детето е станал около 15.30 ч. днес, а в 16.00 ч. детето е транспортирано за лечение в столичната болница "Пирогов".

Полицията разследва причините за инцидента./БГНЕС