“Деца се молят за деца”, или картичките, които предават доброто на Коледа

Чрез инициативата “Деца се молят за деца” правенето на добро става възможно, предаде репортер на БГНЕС.


“Тази година ще рисуваме картички за дечица, които ще бъдат в болница в деня на Рождество Христовото”. Това заяви за БГНЕС Симона Илиева от Неделното училище при храм „Свети Николай Софийски“.


“Важно е картичките да станат красиви, но най-същественото от нашата инициатива са молитвите и пожеланията в тези картички, тъй като инициативата ни се казва “Деца се молят за деца”. Така идеята е децата, които се включат в нея, да изпратят своите добри мисли на другите деца, които са в болница”, обясни още Симона Илиева.


Тя коментира, че много училища и детски градини също ще вземат участие в инициативата, а картичките ще бъдат дарени на детска реанимация в Пирогов и на Първа АГ болница "Св. София".

“Надяваме се нашите картички да стигнат до повече хора и да донесат радост на семействата”, обясни организаторката на благотворителната инициатива.

Миналата година децата са изработили над 100 картички, които са били дарени в домове за възрастни хора. “За тази година не знам до колко ще стигнем, но се надявам всички картички, които децата изработят да изпълнят своето предназначение”, каза с надежда Симона Илиева.

Тя разказа за БГНЕС как се чувстват и децата докато изработват картичките си и помагат на хората. “Всички, които идват си станаха приятели и става един много ползотворен процес, децата се радват на картичките и се забавляват с новите си приятели. Освен това те правят нещо за някого. Най-добрият начин да научим децата на добро е, когато то оживява, не само да говорим за него, а да го правим”, добави Симона Илиева.

На 17-ти декември от 11:00 в храма „Свети Николай Софийски“ ще се състои и концерт на хора на транспортните работници, след който отново дечицата ще изработват картичките си. /БГНЕС