Девин Букър и Крис Пол изведоха Финикс до втора победа срещу Далас

Девин Букър и Крис Пол бяха с решаващ принос за успеха на Финикс със 129:109 срещу Далас в мач от полуфиналната серия в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА). Букър завърши с 30 точки, 4 борби и 4 асистенции, а 37-годишният Пол вкара 14 от всичките си 28 точки в последния период, за да осигури на тима си втора победа на Сънс.

На полувремето Далас водеше с 60:58, но след подновяването на играта домакините обърнаха хода на мача с две поредни точни стрелби на Девин Букър от зоната за 3 точки. Преди началото на четвъртата част резултатът беше 89:83 за Сънс. Крис Пол обаче взе нещата в свои ръце, като не пропусна нито една от следващите си шест. Играчите на Маверикс така и не намериха отговор. Дойде ред и на Букър да отбележи поредната си тройка, увеличавайки преднината на своите на 114:95, което реално сложи и точка на спора.

Лука Дончич отбеляза забележителните 35 точки за 36 игрови минути, но това не стигна на гостите. В събота рано сутринта серията се мести в Далас.

Маями също води с 2-0 преди да тръгне към Филаделфия за мач №3. Хийт спечелиха със 119:103. Лидерите на домакините Бам Адебайо (23 т.) и Джими Бътлър (22, 12 асистенции) бяха над всички, но Виктор Оладипо (19) и Тайлър Хиро (18) също дадоха сериозен принос. Тайрис Макси вкара 34 точки за Фили, а Джеймс Хардън нямаше най-силната си вечер - 20 точки и 9 асистенции.

Мач номер 3 е в петък вечерта във Филаделфия, като надеждите на тима са звездата им Джоел Ембийд да се е възстановил след травма. В края на април стана ясно, че Ембийд има счупване на дясната орбитална кост и няма яснота колко време ще отсъства от терените. /БГНЕС