Дейвис донесе нов успех на Лейкърс със сирената

Отборът на Ел Ей Лейкърс поведе с 2-0 във финалната плейофна серия на Западната конференция, след като победи Денвър Нъгетс със 105:103 тази нощ. Успехът за Езерняците дойде по драматичен начин, благодарение на тройка на Антъни Дейвис, дошла със сирената за край на двубоя.

Играчите на Лейкърс празнуват победния кош на Антъни Дейвис /ц/.

Лейкърс имаха предимство през по-голямата част от срещата, като преднината им достигна 16 точки в средата на третата част, но Нъгетс успяха да стигнат до късен обрат и поведоха с една точка 20 секунди преди края след кош на Никола Джокич. По всичко изглеждаше, че баскетболистите на Денвър ще успеят да удържат преднината си и да изравнят резултата в серията, но с последния си шанс Дейвис стрела точно от тройката след асистенция на Ражон Рондо и реши изхода от двубоя.

Дейвис завърши мача с 31 точки и 9 борби, а ЛеБрон Джеймс добави 26 точки, 11 борби и 4 асистенции за победителите. Рондо се отчете с 9 асистенции за 21 минути игра от пейката. За Нъгетс над всички бе Джокич с 30 точки, 9 асистенции, 8 борби и 4 откраднати топки, а Джамал Мъри добави 25 точки и 6 борби.

Мач номер 3 от серията е във вторник. /БГНЕС