Ди Франческо съжалява за допуснатия гол

Наставникът на Рома Еузебио Ди Франческо изрази съжаление от късния допуснат гол от неговия тим при победата над Порто с 2:1 в първия осминафинален мач от Шампионската лига. На Стадио Олимпико "вълците" дръпнаха с 2:0 след голове на новата звезда на тима Николо Дзаниоло в 70-та и 76-та минута, но малко след това Адриан Лопес намали изоставането на Порто.

"Жалко, че се получи такъв резултат. Поздравих момчетата за поведението им и вниманието, демонстрирано и в двете фази на играта. Показахме задружност, знаехме какво искаме да постигнем и нанесохме удара си в точния момент, като създадохме много положения за гол, без да дадем шансове на съперника си. Жалко, че допуснахме този гол, защото реално това не беше наша грешка. Момчетата си свършиха добре работата във всеки аспект. Заслужавахме да спечелим с два гола разлика и съжаляваме, че не се получи. Но аз съм щастлив от силното ни представяне", сподели Ди Франческо след двубоя.

Треньорът на римляните не спести похвали към новия герой на тима Николо Дзаниоло, който се превърна в най-младия италианец, отбелязал два гол в един мач от Шампионската лига. "Имаме играч с невероятен талант и сме щастливи, че той е при нас. Той е млад и трябва да бъде оставен да се развие. След първия гол той не само остана концентриран и не се подаде на емоциите, но дори отбеляза втори", каза Ди Франческо. /БГНЕС