Ди Каприо спаси две кучета в ледено езеро

Американският актьор Леонардо ди Каприо о време на снимките на филма "Не гледай нагоре", спаси две кучета, хвърляйки се в ледено езеро, за да ги извади. Актьорите на филма разказаха за това в интервю за Entertainment Weekly.

По време на снимките актьорът наел къща, в която живеел с две хъскита. Веднъж един от домашните му любимци, който не е свикнал с факта, че езерата замръзват при студ, тъй като те живеели в Калифорния през цялото време, скочил в замръзналото езеро. За да се измъкне оттам, той се нуждаеше от помощ, така че Ди Каприо без колебание го последва в ледената вода. „Второто куче се хвърли да ближе това, което се давеше, и така всички се озовахме в езерото“, каза актьорът.

По-рано стана известно, че в Испания служители на Гражданската гвардия (полицейска полувоенна част) са спасили домашен любимец, което бе затънало в почти замръзнало езеро. То гонело пръчка, която му хвърлял собственикът, но ледената кора не навсякъде била дебела, в един момент кучето попадала в ледена дупка, а не могло само да се измъкне. Собственикът му се обърнал за помощ и пристигналите спасители трябвало да се съблекат и да влязат в ледените води, за да извадят животното. /БГНЕС