Димитър Ангелов: Някои хора искат да смачкат Левски

Всички очакваха Левски да е сринат, но той не е. Сега някои хора искат да смачкат отбора, но няма да стане. Това обя треньорът на "сините" Димитър Ангелов след победата над Спартак Плевен с 82:69 в мач от баскетболното първенство. В края на третата четвърт Ангелов и Божидар Гьорев бяха дисквалифицирани, като Тити Папазов водеше отбора във финалния период.

"Искам да поздравя отбора на Плевен, който игра мъжки и се бори. Поздравявам и моя отбор за начина, по който игра и преодоля външните фактори. По повод моето изгонване - стига се до две технически нарушение на пейката и аз трябваше да напусна терена. Аз много време мълчах. Говорих с г-н Глушков преди два дни и му обясних за какво става въпрос. След мача с Пловдив споменах, че съдийството е изключително некоректно. Аз не премълчавам, нека ме глобят. Същото се случи в мача с Рилски спортист, преглътнахме го. Това днес премина всякакви граници.

Когато беше ерата на Лукойл, всички отбори скачаха срещу нас и пускаха декларации за съдийство и подпиране. От утре ще е наш ред. Лично аз ще подготвя видеото от днес. Съдийството в България е на много ниско ниво и това пречи за развитието на баскетбола. Не казвам, че някой е виновен и че е свирил лошо. Трябва да се вземат кардинални решения. Не може в Балканската лига да се свири перфектно, а тук в почти всеки мач да има такива неща. Аз следя всичко и знам за какво става въпрос. Трябва да се вземат мерки.

Не съм емоционален, защото това отдавна го мисля. Просто днес беше денят, в който трябваше да го кажа. Критерият не е еднакъв. Не може в единия мач да играем твърдо, а в другия - меко. Трябва да има някакъв критерий. Играем твърдо, пускаме контакти - окей. Аз какво да им обясня вътре в съблекалнята. Може би някои хора се чувстват засегнати, но нещата просто не може да продължават така. За да си оправим баскетбола, трябва да си оправим съдийството. Това е мое лично мнение на база опита ми вече 25 години в баскетбола", заяви Ангелов. /БГНЕС