Димитър Бербатов: Клубовете, които ни търсят за съдействие, са репресирани

Димитър Бербатов излезе с отговор на твърдението на БФС, че "футболна България" е изразила подкрепата си към настоящото ръководство на футболната централа. По-рано днес от БФС заявиха, че ФК Чико-Бунара, Академик и "ръководни футболни фактори от хасковския регион" са се свързали с централата, за да отхвърлят твърденията за натиск от страна на БФС, заради които вчера Бербатов и екипът му подадоха сигнал до прокуратурата.

Димитър Бербатов

"Ще бъда кратък. Като представители на аматьорския футбол в България, Вие заслужавате уважение! НО... НИТО ЕДИН от гореспоменатите господа, представени от БФС като "Футболна България", не е предоставил декларация с искане за свикване на конгрес към екипа на г-н Димитър Бербатов. Как точно те могат да дават мнение дали и как някой е бил репресиран заради желанието си за свикване на конгрес? Тези господа не са таргет на БФС, таргет са единствено клубовете, подписали декларация. Точно такива са клубовете, които ни търсят за съдействие! Те са репресирани. Не онези, които не фигурират в подписката", отговориха днес от екипа на Бербатов.

По-рано днес от БФС излязоха с позиция, че са получили подкрепата на определни клубове. "Веднага след като Българският футболен съюз стана обект на публични обвинения в натиск спрямо клубовете и на внушения за опити за саботаж на евентуално Общо събрание на БФС, със съюза се свързаха представители на редица родни клубове, които изразиха желанието си лично да отговорят на необоснованите атаки. Собственикът на столичния „Академик“ Вихър Данчев, благодетелят на ФК „Чико-Бунара“ Йордан Михайлов, както и ръководни футболни фактори от хасковския регион бяха категорични, че никой член на зоналните и областните структури на БФС не е правил опит да промени становището им по отношение на входираната на 11.08.2021 г. в деловодството на БФС подписка с искане за свикване на конгрес. Нещо повече – според футболните деятели подобни обвинения сами по себе си са нонсенс, тъй като Българският футболен съюз, като администратор на спортни състезания, не разполага с лостовете и инструментите за предполагаемия „натиск“, се казва в позицията на официалния сайт на БФС. /БГНЕС