Димитър Стоянов: Седмици ще трябват за разчистването на карловските села

Изкарали сме цялата възможна техника, която е в близките до Карлово села. При необходимост и поискване от областния управител, армията ще реагира мигновено. Техниката не може да влезе в средата на селото, докато не са разчистени подходите.

Това заяви пред Нова телевизия тази сутрин военният служебен министър Димитър Стоянов. Армията е на мястото си, заяви още той и бе категоричен, че военните са реагирали по най-добрия начин в наводнените села в карловско. Богдан и Каравелово са най-тежко пострадали.

Ще бъдат осигурени контейнери за хората, чийто домове са пострадали от бедствието.

Държавата ще осигури временни жилища на тези, които са загубили имотите си. Би трябвало всеки да застрахова имуществото си, ние просто нямаме такава култура в България, каза още министърът на отбраната.

Не мисля, че има проблем с организацията. Трябва технологично време, няма как по-рано да се случи, каза още Стоянов. По думите му ще са необходими седмици за разчистването на населените места.

Служебният министър уточни, че 500 са военнослужещите, които са и на държавната граница в този момент, което до някаква степен ограничава и техните възможности.

Армията беше подценявана 30 години, но винаги се е разчитало на нея. Време е да помислим за армията също, заключи служебният министър на отбраната. /БГНЕС