Димитър Илиев: Нямам търпение да дебютирам

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев заяви, че няма търпение да дебютира за българския национален отбор по футбол, предаде репортер на БГНЕС. Опитният футболист получи първата си повиквателна за България на 31 години, след като е временен голмайстор на efbet Лига с 10 гола, а Локо е втори в класирането с 36 точки.

Чувствам се много горд, че съм част от националния отбор. Нямам търпение да дебютирам. Мачовете с Парагвай и Чехия са изключително важни. Трябва да тръгнем в правилната посока и да загърбим неприятните резултати от последните мачове. Каквото е било, било. Гледаме напред, всички искаме да излезем от това положение и да постигнем победа. Националният отбор е лицето на България и ще направя всичко възможно да помогна с каквото мога", каза Илиев. Вратарят на Славия Георги Георгиев сподели, че е много амбициран да се докаже и в националния отбор. 31-годишният страж също е с първа повиквателна за България и се надява да оправдае гласуваното доверие. В мачовете срещу Парагвай и Чехия Георгиев ще се конкурира с Пламен Илиев и Николай Михайлов за поста под рамката.

Играещият под наем в румънския ФКСБ Божидар Чорбаджийски призна, че националният отбор му липсва и е щастлив от получената повиквателна. Защитникът се завръща за България след едногодишно отсъствие. Той е на мнение, че футболистите в отбора трябва да си вярват повече, за да се постигнат добри резултати.

Има добро настроение в отбора, добра обстановка, ще видим какви ще са идеите на треньора и сме готови за работа. Той (Георги Дерменджиев; б.р.) ни каза, че вярва в нас и можем да постигнем това, за което сме се събрали. Това, което трябва да променим ще каже треньорът. Аз мога да кажа, че националният отбор ми липсваше. Надявам се, че ще мога да помогна на отбора. Трябва да си вярваме, защото без вяра няма смисъл да говорим за резултати. Чувствам се прекрасно, а и за България не се пестят сили", каза Чорбаджийски. /БГНЕС