Димитър Пенев: Да намалим приказките в политиката и да оправим стадионите

„В политиката да намалим приказките и да оправим стадионите. Малко повече финанси за младите таланти, за да изпреварват в развитието си чужденците“. Това препоръча на политиците една от най-харизматичните личности на българския футбол – Димитър Пенев, предаде репортер на БГНЕС.

Легендарният футболист и треньор представи новата си книга „Стратега“, написана заедно с известния спортен журналист Иво Тонков, а събитието уважиха цяла плеяда бившия и настоящи спортисти.

В спортната си кариера Димитър Пенев се състезава само за два отбора – „Локомотив“ - София и ЦСКА, с които печели общо 8 шампионски титли на България и пет пъти Купата на Съветската армия. Като национален селекционер води отбора на България на световното първенство в САЩ '94, извеждайки "трикольорите" до бронзови медали. Носител е на орден "Стара планина" - първа степен.

„Този клуб винаги е има насреща сериозни европейски отбори. Следели сте мачовете, в които ЦСКА винаги е бил с едни гърди напред, и като резултат, и като достойнство за нашата страна“, отбеляза Димитър Пенев пред привържениците на армейците, дошли да видят своя любимец.

„Радват ме малките деца, които виждам с екипите“, отбеляза Стратега бъдещите таланти, дошли да видят отблизо легендите на червения клуб.

В книгата си Димитър Пенев разказвача честно и откровено за своя житейски и професионален път, а чувството за хумор и самоиронията са му основен похват.

„Имах огромното удоволствие и щастие да играя близо две години с Димитър Пенев, когато бях привлечен като тийнейджър в ЦСКА. Тогава той беше една от най-големите звезди. Аз имам преки впечатления от футболиста Димитър Пенев и като един от стълбовете на българския национален отбор през 70-те години на миналия век. За мен той е една от най-големите емблеми в нашия футбол“, разказа друга легенда на червения клуб – Пламен Марков. /БГНЕС