Димитър Пенев: Трябва да има треньорска смяна, когато няма добри резултати

Трябва да има треньорска смяна, когато няма добри резултати. Това заяви почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев след изтегления жребий за четвъртфиналите за Купата на България, предаде репортер на БГНЕС. Той сподели първите си впечатления след жребий, който отреди Ботев Враца за съперник на „червените“.

Димитър Пенев (д), е на мнение, че в ЦСКА има нужда от треньорска смяна, ако резултатите не се подобрят през пролетния полусезон.

Няма доволен или недоволен. По-важното е самите футболисти да подобрят играта и отношението си. Вече някои са по 2-3 години в ЦСКА. Не е лек жребият, когато се играят четвъртфинали, полуфинали. Ще бъде интересен мачът, домакинството е предимство, всичко зависи от самите футболисти. Очаквахме всеки един от тези отбори, имаме да си връщаме и на Левски и на Лудогорец, но предвид изтегления съперник, феновете ще бъдат по-малко“, започна той. „От моя страна, по принцип, трябва да има промени, но виждате, че много често тези промени объркват самите футболисти. През пролетния полусезон, трябва да има неминуемо 20-30% от това, което показаха през първия полусезон. По задължение трябва да има треньорска смяна, но когато няма добри резултати, кой е виновния – треньорът. След като в тренировките не вървят работите, то се вижда и на самите мачове“, каза Пенев относно ситуацията в клуба. „Ако увеличим охраната, която преди седмица беше тук, и по-добрите игри на националния отбор, смятам, че имаме право да бием, никой не ни спира“, завърши той в шеговит тон по повод предстоящия бараж с Унгария през март. /БГНЕС