Димитър Каров с номинация за волейболната "Зала на славата"

Легендарният Димитър Каров получи номинация за волейболната "Зала на славата". Международната волейболна зала на славата (IVHF) обяви номинациите за 2024 г. и именно сред тях е и тази на дългогодишния национал на България, състезател на ЦСКА и най-добър разпределител в света в края на 60-те години.


Каров може да бъде подкрепен от феновете на волейбола тук:

https://www.volleyhall.org/ivhf-fan-vote.html?fbclid=IwAR1VGgqMH_r3j26JAnYJv_EPqoBEqCxBzw7IUDqReo5Cp8ipkxXm2waFyQ0_aem_AZwPD5EVxiEsYa8ZtEbZmV_xxinLCfvtX7-_5miB3uXHPg4UBwDHfO70w3eGApoO5QBlGIl8MSMjPdtqxJXZnNw7

Срокът за гласуване е до 14 април. Шестимата номинирани с най-голям вот от публиката ще получат допълнителен глас в официалното гласуване, от което международната комисия на IVHF ще избере престижния клас на 2024 г. в Холиоук, Масачузетс (САЩ).

С номинации в категория "Мъже" са още Иван Милкович (Сърбия), Раул Кирога (Аржентина), Андреа Дзордзи (Италия) и Филип Блейн (Франция).

Каров може да стане вторият българин в "Залата на славата" след Димитър Златанов. Миналата година той чества своя 80-годишен юбилей. Има над 500 мача с екипа на България, който носи в продължение на 16 години. Става втори на Световното първенство за мъже в София през 1970 г., а на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 остава на крачка от медалите с четвъртото място на тима ни. /БГНЕС