Димитров и Томова започват днес на Уимбълдън

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще се изправи срещу американеца Стив Джонсън в двубоя си от първи кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Срещата между двамата е четвърта в програмата на Корт номер 12 и се очаква да започне не преди 18:00 часа българско време.

Програмата на корта започва с мача между третия в основната схема и финалист на Ролан Гарос Каспер Рууд, който има за съперник испанеца Алберт Рамос-Виньолас. След това предстоят два мача от женската схема на сингъл – Кая Юван играе с намиращата се в отлична форма Беатрис Хадад Мая, а олимпийската шампионка Белинда Бенчич излиза срещу Цян Уан от Китай.

Григор и Джонсън имат седем мача помежду си, като българинът води с 5-2 в преките сблъсъци. Последният е през 2019, когато нашият тенисист печели в Лос Кабос в три сета. Двамата имат и две срещи на Ол Ингланд Клъб, като са си разменили по един успех – Димитров печели през 2015, а година по-късно американецът взима реванш. Победителят ще се изправи срещу участващия с „уайлд кард“ Райън Пенистън от Великобритания или швейцареца Хенри Лааксонен.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова ще играе с австралийката Дария Савил, която е под номер 96 в световната ранглиста. Мачът между Вики и Савил е също четвърти, но в програмата на Корт номер 8, като се очаква да стартира не преди 18:30 часа българско време.

Преди това последователно на корта ще излязат Максимилиан Мартетер, който има за съперник Аляж Бедене, Александра Крунич срещу Сорана Кърстя, и Даниел Алтмайер, който играе с Микаел Имер.

Томова има един-единствен двубой срещу Савил, спечелен с убедителното 6-3, 6-1. При успех над австралийката, която участва с „уайлд кард“, нашето момиче ще играе във втори кръг на Уимбълдън със спечелилата срещата между петата в схемата Мария Сакари и квалификантката Зо Хайвс. /БГНЕС