Димитров не успя да се противопостави на Алкарас в Париж

Григор Димитров отпадна в осминафиналите на Мастърса в Париж, след като загуби от световния номер 1 Карлос Алкарас с 1-6, 3-6. За българския тенисист това бе последен мач за сезона, като той ще завърши годината на 28-мо или 29-то място в световната ранглиста.

Димитров се намираше в добра форма в последните дни, като миналата седмица достигна полуфиналите на турнира във Виена, след което записа две победи в Париж, преди да стигне до първия си мач с младия Алкарас, който оглавява ранглистата. 19-годишният испанец доминираше тотално в зала "Берси" в първия сет, в който даде само един гейм на съперника си. Алкарас продължи силно в началото на втората част и дръпна с пробив и 3-0, но Димитров намери сили да навакса изоставането си и изравни при 3-3. След това Алкарас отново взе три поредни гейма и затвори мача след час и 11 минути игра.

По този начин първата ракета на България приключва сезона с 26 победи и 22 загуби, и три достигнати полуфинала - в Мелбърн (АТП 250), Монте Карло (Мастърс 1000) и Виена (АТП 500).

За Алкарас предстои четвъртфинален сблъсък с Холгер Руне или Андрей Рубльов. /БГНЕС