Димитров отпадна на старта в Торонто

Григор Димитров загуби още на старта на Мастърса в Торонто, след като отстъпи на Райли Опелка с 3-6, 4-6 за един час и 15 минути игра.

Димитров отстъпи и в първия си мач на турнира във Вашингтон.

Първата ни ракета допусна пробив в дебютния си сервис гейм за срещата, след което 211-сантиметровият гигант от САЩ доминира на собствено подаване и не позволи на българина да стигне до точка за пробив. Втората част вървеше равностойно до деветия гейм, който Григор се пропука и бе пробит.

Сервирайки за мача, 30-годишният хасковлия имаше възможност за рибрейк, но не го оползотвори и така отпадна в първия кръг на надпреварата. Опелка наниза 12 аса и спечели 84% от точките на първи сервис. Американецът ще играе в следващата фаза с победителя от двубоя между Лойд Харис (Южна Африка) и Фелисиано Лопес (Испания), който замени своя сънародник и действащ двукратен шампион в Канада Рафаел Надал, който се оттегли заради контузия.

Останалите тенисисти, които намериха място сред осминафиналистите на турнира от сериите Мастърс 1000, са номер 1 в схемата Данийл Медведев, номер 6 Каспер Рууд и третият поставен Стефанос Циципас, като и тримата спечелиха двубоите си след трисетови битки. /БГНЕС