Димитров отстъпи на Циципас след страхотна битка в Пърт

Григор Димитров загуби от световния номер 4 Стефанов Циципас с 6-4, 2-6, 6-7 (4) във втората среща между отборите на България и Гърция от група А на новия турнир по тенис за смесени състави – Юнайтед Къп, в Пърт, Австралия.

Григор Димитров.

Откриващият сет отиде на сметката на Григор, след като българинът отрази брейкбол в третия гейм, а след това дочака своя миг и въпреки първоначално отразените три сетбола от гърка, не сбърка при четвъртата си възможност, за да затвори успешно частта в своя полза. Втората мина под диктовката на Циципас, който поведе на бърза ръка с 5-1 гейма след два пробива и нямаше проблеми да спечели комфортно сета.

Заключителната трета част се оказа и най-равностойна, като бе решена след тайбрек. И двамата имаха своите шансове на сервис на съперника, като Циципас спаси три точки за пробив, а Григор – две. В дългия гейм гъркът поведе с 3-0 и 5-2 точки, за да стигне в крайна сметка до обрата след повече от два часа и десет минути игра.

Така южните ни съседи си осигуриха преднина от 2-0, след като в първия мач на сингъл между вторите ракети при жените Изабелла Шиникова отстъпи пред Деспина Папамихаил с 6-3, 4-6, 1-6.

По-рано през деня, контузия попречи на Шиникова в първата среща на България в надпреварата. Българката поведе със сет, но загуби от гъркинята в три части.

Шиникова изигра страхотен първи сет и го спечели с 6-3. Изабелла проби първа за 3-1, но веднага допусна рибрейк. Българката проби отново за 4-2, а след това затвърди. При 5-3 Шиникова сервира за спечелване на сета и с гейм на 15 поведе в резултата. Добрата игра на Изабелла продължи и в началото на втората част. Шиникова поведе с 2-0, но загуби следващите пет гейма. Българката успя да намали пасива си на 4-5, но физически проблеми й попречиха да окаже съпротива до края на мача.

Изабелла Шиникова.

Утре Димитър Кузманов се изправя срещу Михаил Перволаракис, а Виктория Томова играе с Мария Сакари. Ако резултатът стане 2-2 победи, ще се играе решаващ мач на смесени двойки. На 31 декември българският отбор започва в 04:00 часа в мача срещу Белгия. Изабелла Шиникова се изправя срещу Алисън Ван Ойтванк, а след този мач започва срещата на Григор Димитров с Давид Гофен. /БГНЕС