Димитров преодоля Щруф и си осигури сблъсък с Надал в Монте Карло

Първата ракета на България Григор Димитров се класира за третия кръг на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло, след като надигра Ян-Ленард Щруф в два сета – в отделните части 7-6 (2), 6-4.

Григор среща Надал в трети кръг в Монте Карло в повторение на полуфинала от миналата година.

Двубоят започна по-добре за германеца, който проби подаването на хасовлията в петия гейм, но Григор върна брейка още в следващия. Двамата сервираха успешно в последствие и така се стигна до логичен тайбрек, в който Димитров бе убедителен и пое контрола от самото начало, за да спечели в крайна сметка със 7-2 точки. Вторият сет започна с пробив на българския тенисист, който до края на частта не допусна колебания и така закономерно продължи в трети кръг на надпреварата. Следващото предизвикателство за 27-годишния българин се казва световния номер 2 и 11-кратен шампион в турнира Рафаел Надал. Защитаващият титлата си от миналата година започна успешно кампанията си, след като надигра безапелационно Роберто Баутиста Агут в два сета – в отделните части 6-1, 6-1.

Надал бе безкомпромисен в двубоя с Баутиста Агут е застава на пътя на Димитров в Монте Карло.

11-кратният шампион в надпреварата стартира вихрено двубоя в търсене на четвърта поредна титла, след като поведе с 5-0 гейма, а сънародникът му от Испания нямаше отговор за агресивната игра на „Матадора“. В крайна сметка, Баутиста Агут записа гейм на честта, но ситуацията на корта не се промени по никакъв начин във втория сет. Той започна с трети пробив в полза на световния номер 2, който бе изправен пред три последователни възможности за връщане на брейка в четвъртия гейм, но успя да се справи. Последва нов пробив в полза на Надал, който тотално обезкуражи Баутиста Агут и сложи точка на спора. Така 17-кратният шампион на турнирите от Големия шлем записа трети успех в също толкова срещи над своя сънародник, като любопитното е, че предишните му два отново бяха на клей – през 2014 в Мадрид и през 2017 на Ролан Гарос.

Миналата година Надал и Димитров се изправиха един срещу друг в полуфиналите, където испанецът постигна чист успех с 6-4, 6-1. Той има 11 победи в 12 мача срещу Димитров в историята на тяхното съперничество. /БГНЕС