Димитров с бърза загуба от Надал, изненадващо поражение за Джокович

Григор Димитров приключи с участието си на турнира от сериите Мастърс в Монте Карло, след като записа тежка загуба от световния номер 3 Рафаел Надал с 1-6, 1-6 в мач от осминафиналите на надпреварата. Българският тенисист записа две чисти победи в първите си два мача в Княжеството, но днес не успя да се противопостави по никакъв начин на Краля на клея и успя да запише едва два гейма, преди да регистрира поражение за по-малко от един час игра.

Надал не остави никакви шансове на българския тенисист

Надал започна изключително концентрирано двубоя и се възползва от шансовете си, за да натрупа бързо преднина от 5-0, преди Григор да успее да запише гейм в актива си. Последва нова серия от пет поредни гейма за испанеца, с което той затвори първия сет и поведе с 4-0 във втория, а скоро след това 11-кратният шампион в турнира затвори мача с още един пробив след само 55 минути, прекарани на корта.

По този начин Димитров записа 14-та загуба в 15 мача срещу Надал и ще получи 29 хиляди евро от наградния фонд на турнира, като почти сигурно ще запази 17-то място в световната ранглиста и през следващата седмица. От своя страна Надал продължава да преследва титла номер 12 в Монте Карло, а на четвъртфиналите ще се изправи срещу своя сънародник Роберто Баутиста Агут или Андрей Рубльов от Русия.

Джокович записа първа загуба за годината

Световният номер 1 Новак Джокович изненадващо отпадна още на осминафиналите на турнира, след като загуби от британеца Дан Еванс с 4-6, 5-7 във втория си мач в надпреварата. За Джокович това бе първи турнир от Откритото първенство на Австралия насам, където той спечели своята 18-та титла от Големия шлем, но днес той се представи на необичайно слабо ниво и загуби след малко над два часа игра.

Сърбинът бе особено колеблив на собствен сервис, като вкара само 57 процента от първото си подаване и спечели едва 52 процента от точките на свой сервис, допускайки пет пробива в рамките на два сета. От своя страна Еванс бе достатъчно солиден и се възползва от своите шансове, за да постигне най-престижната победа в кариерата си.

На четвъртфиналите Еванс ще се изправи срещу белгиеца Давид Гофен, който победи петия поставен в схемата Александър Зверев с 6-4, 7-6(7). /БГНЕС