Димитров се справи с Чорич в Мелбърн след два тайбрека

Григор Димитров продължава с доброто си представяне от началото на сезона. Българинът победи Борна Чорич със 7-6(5), 7-6(3) на старта на демонстративния турнир по тенис Kooyong Classic в Мелбърн, Австралия. Двубоят продължи час и 46 минути.

Пробиви в мача нямаше, като двамата използваха срещата по възможно най-добрия начин, за да се подготвят за участието си на Aустрелиън Оупън. Победата на Димитров бе заслужена на фона на отличния сервис и на много по-прецизната му игра и в двата тайбрека.

След първите 12 гейма никой не бе загубил подаването си. В тайбрека на два пъти бившият №3 в света повеждаше с минипробив. Двойна грешка обаче върна интригата при 4-4 точки, преди Григор отново да излезе напред при 6-5. Възможността този път бе реализирана, а с това дойде и краят на сета.

Във втората част доминацията на сервиращите бе още по-ясно изразена. Геймовете минаваха много бързо и единственото изключение бе 12-ият гейм, когато на сервис на Димитров се стигна до равенство. В последвалия тайбрек отново той бе по-добрият на корта. Авансът от минипробив набъбна на 6-3 след двойна грешка на шампиона от Мастърса в Синсинати. Димитров нямаше нужда от повече възможности – още първата бе оползотворена, с което той узакони победата си.

Състезанието Kooyong Classic не носи точки за ранглистата. Григор ще има още два мача, като програмата за сряда още не е ясна. Няма елиминиране, всеки ще изиграе по три срещи в зависимост от резултатите си - а Димитров реално вече е полуфиналист и чака съперника си.

В друг мач от надпреварата представителят на домакините Алекс де Минор надигра бившия шампион от Откритото първенство на САЩ Доминик Тийм (Австрия) с 6:4, 6:4 за час и 38 минути игра.

Турнирът продължава до 12 януари. /БГНЕС