Димитров си осигури мач с Гофен в Париж, Щруф детронира Хачанов

Григор Димитров се класира за втория кръг на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж, след като обърна представителя на домакините Юго Умбер в три сета –в отделните части 4-6, 6-1, 6-2 за час и 40 минути игра.

Димитров спря младия Умбер в първия си тест в Париж, а сега следва мач с Гофен.

Двубоят започна лошо за първата ни ракета и младият французин дръпна с пробив в третия гейм. Григор го върна за 4-4, но допусна нов брейк, който този път се оказа достатъчен за Умбер за успех в откриващия сет. Във втората част Димитров рязко вдигна оборотите и след два пробива спечели безапелационно с 6-1. Третият сет беше идентичен на предишния – отново два пробива на сметката на българина и успешен старт в зала „Берси“. Така 28-годишният тенисист ще се изправи срещу 12-ия в схемата Давид Гофен, който почива като поставен в първи кръг. Двамата са добри познайници, като Григор има отчетливо предимство в преките сблъсъци – 7-1 успеха, като последният дойде на четвъртфиналите в Монте Карло миналата година. Единствената победа за белгиеца пък датира от 2017, когато Гофен отстрани нашия тенисист на четвъртфиналите в Ротердам. В трети кръг съперник за Димитров/Гофен ще бъде победителят от двойката Милош Раонич – Доминик Тийм. По-рано защитаващият титлата си Карен Хачанов се сбогува с надпреварата във френската столица още след първото препятствие, след като руснакът отстъпи на германеца Ян-Ленард Щруф с 6-7 (5), 6-3, 5-7 за малко над два часа игра.

Щруф изненада неприятно Хачанов и го детронира още на старта в Париж.

В първия сет сервиращите доминираха и закономерно се стигна до тайбрек, в който по-солиден беше Щруф. Във втората част Хачанов реализира ранен пробив и не изпусна инициативата до края, а в третия германецът дръпна с брейк, който веднага беше върнат, но руснакът загуби отново подаването си в 12-ия гейм, а с това и мача. Хачанов надигра четирима играчи от топ 10, включително Новак Джокович във финала, по пътя към титлата през 2018, но бе елиминиран след здрава битка още във втория кръг тази година. Загубата означаваше и, че руснакът остава без шансове за класиране на заключителния Мастърс на осемте най-добри в Лондон. За 36-ия в света Щруф предстои двубой срещу представителя на домакините и шампион в надпреварата Жо-Вилфред Цонга или десетия поставен в схемата италианец Матео Беретини във фазата на осминафиналите. Напред продължиха още Корентен Муте, Тейлър Фриц, Алекс Де Минор, Кайл Едмънд, Денис Шаповалов и Раду Албот. /БГНЕС