Димитров сломи Хуркач и си уреди сблъсък с Алкарас на 1/4-финалите в Маями

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Маями за първи път в кариерата си, след като преодоля Хуберт Хуркач с 3-6, 6-3, 7-6 (3). Битката между двамата продължи два часа и 43 минути, като това бе пети успех от пет мача за българина срещу поляка.


Григор първи трябваше да отразява точка за пробив в шестия гейм на откриващия сет. Той се справи, но опонентът му се възползва от шанса си в осмия, за да направи решителен брейк, след който нямаше проблеми на собствен сервис. Най-добрият ни тенисист спаси две точки за пробив във втората част, преди да пробие за 4-2 и спечели на свой ред сета с 6-3. Третата решителна част бе решена в тайбрек, в който 32-годишният хасковлия игра по-солидно и след 7-3 точки вече е достигнал четвъртфиналите на всички турнири от сериите Мастърс 1000.

За Димитров това бе 39-а победа над тенисист от топ 10 в кариерата. За да стигне до полуфиналите, той ще има нужда от 40-и такъв успех, тъй като съперник в следващата фаза е водачът в схемата Карлос Алкарас. Испанецът се справи категорично с Лоренцо Музети от Италия с 6-3, 6-3.

Алкарас и Димитров имат четири мача помежду си, като испанският тенисист води с 3-1 в преките сблъсъци. Първите три бяха спечелени от Алкарас, но в четвъртия българинът се наложи над съперника на турнира в Шанхай в края на миналата година. /БГНЕС