Димитров сломи Ван де Зандсхулп за успешен старт на Мастърса в Париж

Първата ни ракета Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж, след като надигра Ботик ван де Зандсхулп в два тайбрека – 7-6 (5), 7-6 (5), за близо два часа игра.

Григор Димитров.

Българинът изостана с пробив в откриващия сет, но първо успя да спаси сетбол пред нидерландеца, а след това върна брейка в последния възможен момент. Григор отрази още един брейкбол в 11-ия гейм, а съдбата на сета бе решена в тайбрек. Там нашият тенисист стигна до два сетбола при 6-4 и не сбърка при втория, за да поведе в резултата.

Вторият сет се разви по идентичен начин – отново Димитров допусна пробив изоставане, но този път направи моментален рибрейк. Двамата сервираха успешно в следващите геймове и се стигна до нов дълъг гейм, където Григор получи нови сетбола при 6-4. Ван де Зандсхулп върна единия и сервираше при 5-6 точки, но се пропука и това донесе победата на 31-годишния хасковлия.

Мачът бе изключително близък и в статистиката след края на срещата, в която Димитров има един уинър повече от съперника, при равен брой непредизвикани грешки. В спор за място на осминафиналите Григор ще играе с италианския ветеран Фабио Фонини, който замени сънародника си Матео Беретини в основната схема и преодоля трудно квалификанта от Франция Артур Филс в три сета. /БГНЕС