Димитров в битка със Зверев днес от 21:15 часа

Григор Димитров ще се изправи срещу Александър Зверев в битка от осминафиналите на Ролан Гарос днес. Организаторите определят двубоя като гвоздей на програмата за утре и са го насрочили за вечерната сесия на главния корт "Филип Шатрие" с начален час 21:15 българско време.


Първата ни ракета стигна до тази фаза на надпреварата за втори път в кариерата си – през 2020 той отстъпи на Стефанос Циципас. До момента Григор е безапелационен, като не загуби нито един сет в първите си три срещи, печелейки последователно срещу квалификанта от Казахстан Тимофей Скатов, финландеца Емил Руусувуори и Даниел Алтмайер от Германия. Зверев от своя страна постигна чисти успехи срещу южноафриканеца Лойд Харис и Алекс Молчан от Словакия, преди да загуби един сет в сблъсъка си с американеца Франсис Тиафо.

Саша води в мачовете с българина с 3-1, като единствената победа на Григор е от турнира в Базел през 2014, а съперникът му е взел единствения им мач на клей до момента, триумфирайки на Мастърса в Рим през 2016.

Димитров преследва първо класиране за четвъртфиналите в Париж, докато германецът е двукратен полуфиналист. Победителят от сблъсъка помежду им ще се изправи в последните осем срещу един измежду Томас Мартин Ечевери от Аржентина или 27-ия в схемата японец Йошихито Нишиока. /БГНЕС