Димитров загуби от Щруф на старта в Рим

Григор Димитров не успя да спечели първия си мач под ръководството на Радек Щепанек.

Григор Димитров отпадна още в първия кръг на турнира от сериите Мастърс в Рим, след като загуби от германеца Ян-Ленард Щруф с 4-6, 7-6(5), 3-6. За Димитров това бе първи мач след раздялата с треньора Дани Валверди, като в италианската столица Григор бе с новия си треньор Радек Щепанек.

В първия сет Щруф успя да пробие два пъти подаването на съперника си, за да поведе в резултата, докато във втората част не се стигна до нито един пробив, а Димитров показа по-здрави нерви и се наложи със 7-5 в тайбрека. В решаващия трети сет отново германецът доминираше и стигна до два пробива, за да затвори мача след малко под два часа игра. Щруг бе солиден на собствен сервис, като реализира цели 17 аса, докато Григор бе по-колеблив, особено на втори сервис, където спечели само 39 процента от точките (11/28).

По този начин Щруф изравни серията между двамата тенисисти на 2-2, след като миналия месец българинът успя да го победи в първия кръг на Мастърса в Монте Карло. За германеца предстои двубой с деветия поставен Марин Чилич, който победи представителя на домакините Андреа Басо с 6-1, 7-5.

За втория кръг на надпреварата се класираха още Давид Гофен, Диего Шварцман, Ник Кирьос, Тейлър Фриц, Раду Албот, Жоао Соуса и Жереми Шарди, докато 11-ят поставен Карен Хачанов и участващият с уайлд кард италианец Матео Беретини вече са на осминафиналите. Беретини изхвърли от турнира четвъртия поставен Александър Зверев след успех със 7-5, 7-5. /БГНЕС