Димитров запазва позицията си, Томова изпадна от Топ 100 на световната ранглиста

Григор Димитров запазва позицията си в ранглистата и продължава да бъде №23 в света. Това стана ясно след днешното обновяване на класацията. Българинът е с актив от 1730 точки и е само на 50 пункта от Топ 20. Междувременно втората ни ракета Димитър Кузманов губи една позиция и вече е №163 с 328 точки. Единственият български тенисист, който отбелязва прогрес тази седмица, е Адриан Андреев. Софияниецът, който миналата седмица достигна до четвъртфинал на Чалънджър турнира в Рен, където загуби от Доминик Тийм, записва рекорден ранкинг, като се изкачва с 22 места до №309.

Александър Лазаров запазва позицията си, докато Александър Донски, Симон-Антони Иванов, Пьотр Нестеров и Габриел Донев бележат отстъпление. Леонид Шейнгезихт губи шест позиции, които му коства мястото в Топ 1000.

В челната десетка няма промени. Лидер все още е Карлос Алкарас, следван от Каспър Рууд, Рафаел Надал, Даниил Медведев и Александър Зверев.

При жените Виктория Томова вече не е част от Топ 100 на свет. Първата ни ракета, която миналата седмица игра осминафинал на WTA 125 турнира в Букурещ, губи 11 позиции и вече е №109 в подреждането. От своя страна Изабелла Шиникова напредва с осем места и се изкачва до №214. Вчера тя достигна до основната схема на WTA 500 надпреварата в Токио, където ще се изправи срещу една от звездите на турнира – Каролина Плишкова. Междувременно Гергана Топалова продължава да прогресира и печели десет позиции, като вече е №341.

Напредък отбелязват още Диа Евтимова, Лиа Каратанчева и Беатрис Спасова. Денислава Глушкова се доближи до Топ 1000, като се изкачи с десет места до №1033.

В челната десетка на класацията няма промени. Ига Швьонтек все още е №1, следвана от Онс Жабер, Анет Контавейт, Паула Бадоса и Джесика Пегула. /БГНЕС