Димитров започва с Шаповалов в Ротердам

Григор Димитров е спечелил единствения си мач с Шаповалов до момента.

Григор Димитров ще срещне канадеца Денис Шаповалов в първия кръг на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам. 16-ят в световната ранглиста Шаповалов е поставен под номер 8 в схемата на надпреварата, докато Григор влиза в турнира като непоставен.

Двамата са играли един път помежду си до този момент, като през 2016 година българският тенисист побеждава 17-годишният си опонент с 6-4, 6-3 в мач от 1/16-финалите на Мастърса в Канада. И двамата тенисисти се представят колебливо от началото на сезона, като Димитров отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Австралия, а в началото на тази седмица загуби още в откриващия си мач на турнира в Монпелие, докато Шаповалов записа поражения във втория кръг в Окланд и първия кръг на Аустрелиън Оупън.

Победителят от мача между Димитров и Шаповалов ще срещне Феликс Оже-Алиасим или Ян-Ленард Щруф във втория кръг, а потенциален съперник на четвъртфиналите е вторият поставен в схемата Стефанос Циципас. Водач в схемата в Ротердам е руснакът Данийл Медведев, който започва срещу квалификант, а във втория кръг може да срещне Филип Крайнович или Талон Грикспоор. /БГНЕС