Димитров започва с Шаповалов в Синсинати

Григор Димитров ще срещне канадеца Денис Шаповалов в първия кръг на турнира от сериите Мастърс в Синсинати, който започва в неделя. Първата ракета на България е 16-ти поставен в схемата, но ще има тежка задача на старта на надпреварата.

Това ще бъде трети мач между двамата, като Григор е спечелил и двете си срещи на твърди кортове срещу Шаповалов до момента, докато канадецът има успех в единствения им мач на клей. Димитров попадна в най-горната осмина на жребия, като при успех в първи кръг ще срещне Томи Пол или Дженсън Бруксби (и двамата от САЩ), докато потенциален негов съперник на осминафиналите е световният номер 1 Даниил Медведев.

Очаквано в жребия не попадна носителят на 21 титли от Големия шлем Новак Джокович, който не може да влезе в САЩ, тъй като не е ваксиниран срещу Covid-19. Все пак вчера сърбинът получи надежда, че може и да участва на Ю Ес Оупън в края на месеца, след като Американския център за контрол на болестите (CDC) разхлаби ограничителните мерки за борба с разпространението на коронавируса. Новите разпоредби все още не засягат влизането в страната, но това може да се промени в следващите седмици. /БГНЕС